Bahan-Bahan:
Bahan A (utk perap ayam)
- 1 ekor ayam
- 2 sudu jintan putih (dikisar halus)
- 4 sudu serbuk cili
- minyak zaitun
- Serbuk lada hitam
- Serbuk lada putih
- daun pasli (dikisar halus)
- daun mint (dikisar halus) Bahan B (utk kulit)
- tepung jagung
- ketumba
- jintan hitam
Bahan C
-sebiji lemon
Cara:
1.Perapkan ayam bersama bahan A di sapu hingga mesra bersama minyak zaitun dan masukan lemon ke dalam rongga ayam (lemon ditikam beberapa kali dengan pisau)selama 1 jam.
2.Campurkan bahan B dan uli hingga sebati dan bungkuskan pada ayam.
3.Panaskan ketuhar
4.Lapit surat khabar lama dalam bekas bagi tujuaan untuk resap air ayam dan bakar selama 60 minit.
Tambahan:
Cuba sekali pasti nak lagi
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
erm nampak sedap..:)
BalasPadam